viatge-reis-33-porta-ferro

Dia 33, 1760 quilòmetres: Arribem a la Porta del Ferro

Som a 30 d’octubre, queden 68 dies pel dia de Reis, en aquests 33 dies de viatge hem recorregut 1760 quilòmetres i ja hem arribat a la Porta del Ferro.

porta-del-ferroLa Porta del Ferro (també coneguda com la Porta o les Portes de Cilícia), és el principal pas per les muntanyes del Taure venint de la regió de Cilícia per anar cap a l’altiplà d’Anatòlia. Al llarg de la història molts exèrcits van passar per aquí, com l’expedició dels Deu Mil, l’exèrcit d’Alexandre el Gran, els croats de la Primera Croada catòlica, o fins hi tot la Companyia Catalana d’Orient comandada per Roger de Flor, que hi va romandre després que la tropa d’almogàvers derrotés els turcs a la Batalla de Kibistra. Antigament aquest pas tenia poc més de 10 metres d’ample, però actualment una gran autopista de 6 carrils creua la Porta del Ferro.

capadociaAra ja anem cap a la Capadòcia, al nord de les muntanyes del Taure, una zona d’un gran atractiu turístic. Ens agrada molt passar per aquesta regió perquè té un paisatge molt característic. El parc nacional de Göreme i els jaciments rupestres de la Capadòcia són Patrimoni de la Humanitat des del 1985.

Ja hem fet el primer terç del nostre viatge i seguim avançant per venir-vos a veure el 5 i 6 de gener. Acompanyeu-nos seguint aquest blog!


Referències: Porta del Ferro (Viquipèdia CAT), Puertas Cilicias (WikiPedia ES) i Capadòcia (Viquipèdia CAT)Crèdits fotogràfics: La fotografia de la Porta del Ferro és de Teogomez, publicada a Wikimedia Commons i es troba sota domini públic i la fotografia de la Capadòcia és de Mbz1, publicada a Wikimedia Commons amb una llicència CC BY-SA 3.0.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *