viatge-reis-39-ankara

Dia 39, 2090 quilòmetres: Arribem a Ankara

Avui és 5 de novembre, duem 39 dies de viatge, queden 62 dies pel dia de Reis, hem recorregut 2090 quilòmetres i ja hem arribat a Ankara.

Panoràmica d'Ankara

Ankara és l’actual capital de Turquia, té una població d’uns 4 milions i mig d’habitants i és la segona ciutat més gran del país per darrere d’Istanbul. Està situada cap al centre de la península d’Anatòlia, a 938 metres sobre el nivell del mar i a mig camí entre orient i occident. És un nus de comunicacions important, d’on parteixen les xarxes de carreteres, autovies i ferrocarrils de l’estat turc. Avui és una important ciutat comercial i industrial, a més, és la seu del Parlament, dels ministeris i de la resta d’institucions governamentals turques, així com de les ambaixades de les delegacions diplomàtiques estrangeres. Anteriorment havia estat coneguda com Engürü o Angora i abans d’esdevenir la capital de Turquia, havia estat coneguda per la llana d’Angora, produïda per les seves cabres locals, i per una raça característica de gats de pèl llarg: els gats d’Angora.

Cada dia som una mica més a prop, porteu-vos bé, que tot i la distància els nostres patges reials ens informen de tot i no se’ns escapa res!


Referència: Ankara (Viquipèdia). Crèdit fotogràfic: La fotografia panoràmica d’Ankara és de Bjørn Christian Tørrissen, publicada a Wikimedia Commons amb una llicència CC BY-SA 3.0.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *