Dia 60, 3185 quilòmetres: Ja sortim de Sofia

Avui és 26 de novembre, duem 60 dies viatjant, hem recorregut 3185 quilòmetres i avui hem marxat de la ciutat de Sofia. Queden 41 dies per la diada de Reis.

SofiaAhir vam arribar a la ciutat de Sofia, l’indret on es troba la ciutat ha estat habitat des del segle XIII aC sent considerada la segona ciutat més antiga d’Europa. Al llarg dels segles ha tingut diversos noms, originalment era un assentament traci anomenat Serdica, nom que prové de la tribu de Serdi. L’any 29 dC va ser conquerida per Roma i es va convertir en la capital de la Dacia Mediterranea quan l’emperador Dioclecià va dividir la província de Dàcia. Serdica va ser destruïda pels huns el 477 i va ser reconstruïda per l’emperador bizantí Justinià I amb el nom de Triaditsa. Coneguda com a Sredets pels búlgars, més tard va ser anomenada Sofia, que en grec significa “saviesa”. L’any 1382 va ser conquerida pels otomans i es convertí en la capital de la província turca de Rumèlia. Va ser reconquerida pels russos el 1878 i es va convertir en la capital de Bulgària el 1879. A dia d’avui encara és la capital del país i la ciutat més gran de Bulgaria, a més de ser-ne també el centre administratiu, cultural i industrial. Com a curiositat, els búlgars pronuncien el nom de la ciutat accentuant la “o”, però la majoria d’estrangers tendeixen a posar la tònica a la “i”. En canvi el nom propi femení els búlgars sí que el pronuncien amb l’accent a la “i”.

Són dos quarts de set del matí, tot just hem acabat de publicar l’article i ens disposem a continuar el nostre viatge. Per cert, tenim una novetat al web, ara us oferim la possibilitat de rebre una carta de resposta dels Reis. En uns dies tornareu a rebre notícies nostres, sigueu bons!


Referència: Sofia (Viquipèdia). Crèdit fotogràfic: La fotografia de Sofia és de Boby Dimitrov, publicada a Wikimedia Commons amb una llicència CC BY-SA 2.0.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to top