viatge-reis-97-roine

Dia 97, 5256 quilòmetres: Creuem el Riu Roine

Ja hem recorregut 5256 quilòmetres en aquests 97 dies de viatge i ahir vam creuar el Riu Roine per la zona de la Camarga.

roineEl riu Roine neix a la glacera que porta el mateix nom, al cantó de Valais als Alps suïssos. Aquest és un dels rius més cabalosos d’Europa, té una longitud de 812 quilòmetres, primer flueix cap a l’oest i després cap al sud fins a desembocar al Mediterrani, on ha format el seu delta, al sud de França. El delta del Roine es va començar a formar fa uns 7.000 anys, actualment ocupa una superfície de 1.710 km², i té una longitud de litoral de 90 km.

Flamencs a la CamargaDins d’aquesta zona hi ha la Camarga, un Parc Natural amb una gran riquesa, sent l’hàbitat de més de 400 espècies d’ocells on les seves basses d’aigua salada proporcionen un dels pocs hàbitats europeus pel flamenc. Els pantans són també un hàbitat important per a moltes espècies d’insectes. També és famosa pels seus braus i cavalls. La flora s’adapta de manera especial per afrontar les condicions de salinitat. L’espígol de mar i el salicorn floreixen junt amb tamarius i canyes.


Referències: Roine (Viquipèdia) i Camarga (Viquipèdia). Crèdits fotogràfics: La imatge del riu Roine a Arles és de Phillip Capper i ha estat trobada a flickr sota una llicència CC BY 2.0, la imatge dels flamencs a la Camarga és de l’usuari Jjshapiro de Wikimedia Commons publicada sota una llicència CC BY-SA 3.0.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *