viatge-reis-100-porta-ppcc

Dia 100, 5445 quilòmetres: Creuem la Porta dels Països Catalans!

Aquest matí hem creuat la Porta dels Països Catalans a la població nordcatalana de Salses.

Porta dels Països CatalansLa Porta dels Països Catalans és un monument que representa l’inici de les terres de parla catalana al terme comunal de Salses, a Catalunya Nord. El monument està situat molt a prop de l’autopista La catalana. La visió aèria del monument, obra de l’escultor Emili Armengol, recorda una falç al·ludint clarament al cant dels Segadors.

Salses és la població més al nord de les terres de parla catalana, a Catalunya Nord, molt coneguda per la dita “de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó”, que defineix els extrems dels Països Catalans. El topònim Salses deriva del llatí salsas (fonts d’aigües salades, portadores de magnesi), fonts que brollen en llocs diversos del terme. El nom de Salses es troba tot sovint en textos medievals.

Aquest ha estat un viatge molt llarg des de l’antiga Pèrsia, ara fa 100 dies, fins avui que ja hem arribat als Països Catalans. Però ara no ens podem parar a descansar, aquesta tarda ens veurem a les diverses cavalcades que es fan arreu i aquesta nit repartirem tots els regals per totes les cases. Recordeu que la Nit de Reis s’ha d’anar a dormir ben d’hora, que demà pel dia de Reis hi ha molta feina a destapar regals i a menjar el tortell de Reis. Sigueu bons, que no voldríem dur-vos carbó!


Referències: Porta dels Països Catalans (Viquipèdia), Salses (Viquipèdia), Països Catalans (Viquipèdia)Crèdit fotogràfic: La imatge de la Porta dels Països Catalans és de VilaWeb.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *