Qui s贸n els Reis Mags d’Orient?

Els Reis Mags, Reis d’Orient o simplement els Reis o els Reixos s贸n, segons el Nou Testament, uns mags que guiats per un estel, van portar regals a Jes煤s. Aquests regals van ser or, encens i mirra.

Els Reis d'Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

L鈥檈vangeli de Mateu (l鈥櫭簄ic llibre de la B铆blia que en parla) no especifica quants eren, nom茅s diu que eren mags (en algunes traduccions en diu savis) i que venien d’Orient.

Amb el temps, aquests mags van passar a ser tres astr貌legs i despr茅s Reis. Se’ls han donat noms: Melcior, Gaspar i Baltasar. I es consideren originaris d’Europa, 脌sia i 脌frica respectivament.

El terme mag procedeix del grec 鈥渕agoi鈥 o “magos”, que significa: matem脿tic, astr貌nom o astr貌leg. Al capdavall un home de ci猫ncia, per aix貌 alguns te貌legs diuen que en aquesta tradici贸 es troben la ci猫ncia i D茅u.

Segons la tradici贸, els tres Reis s贸n:

El Rei Melcior

Melcior, el rei blanc, t茅 els cabells i la barba llargs i completament blancs, va vestit amb una t煤nica de color jacint i amb una capa taronja. 脡s d鈥檕rigen europeu, i va fer ofrena de l鈥檕r a Jes煤s. Tot i ser el m茅s jove dels tres Reis t茅 l鈥檃specte m茅s vell, ja que segons una llegenda el nen Jes煤s el castig脿 per fer mostra innecess脿ria de la seva for莽a i joventut.

El Rei Gaspar

Gaspar, el rei ros, 茅s jove, t茅 la pell blanca i rosada, i els cabells castanys. Com Melcior va vestit segons l鈥檈stil g貌tic, llueix una t煤nica taronja i una capa vermella. 脡s d鈥檕rigen asi脿tic, i va fer ofrena de l鈥檈ncens a Jes煤s.

El Rei Baltasar

Baltasar, el rei negre, vesteix segons l鈥檈stil dels 脿rabs, porta una t煤nica vermella i una capa blanca jaspiada. 脡s d鈥檕rigen afric脿 i la seva ofrena a Jes煤s va ser la mirra. En les icones antigues no apareix com a negre, ja que era sin貌nim de no cristi脿 i no es concebia un mag infidel.

Vegeu tamb茅:

Share
Scroll to top