Nit de Reis

Sabatilles

La Nit de Reis té lloc després de la cavalcada, durant la nit que va del 5 al 6 de gener, i són les hores en les que els Reis d’Orient reparteixen els regals a totes les cases.

Aquesta nit és, sens dubte, la més llarga i amb més feina de tot l’any per Ses Majestats i els seus patges: Han de llegir totes les cartes que els han arribat a última hora, o que han recollit a les cavalcades de la tarda, acabar de preparar tots els regals i repartir els paquets per totes les cases. Per això cal anar a dormir ben d’hora per deixar-los treballar més tranquil·lament. A més, si veuen llum en alguna casa, passaran de llarg…

De totes maneres, la Nit de Reis tota la canalla està molt emocionada: acaben de veure els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar en persona a la cavalcada i saben que els resten poques hores per rebre els seus regals. Així que la majoria de criatures van a dormir ben aviat, desitjant que el matí del Dia de Reis trigui menys en arribar per poder veure quins regals els han portat Ses Majestats. Però si la seva actitud i comportament no han estat adequats, segurament troben carbó, per tant, cal portar-se bé fins el darrer moment.

Perquè els Reis sàpiguen que han de parar en una casa, s’ha de deixar una sabata o sabatilla per cada membre de la família al balcó, al pati o a la finestra. I, com que la nit és molt llarga, els Reis i els seus camells tindran set i gana, per això s’ha de deixar un platet amb aigua per als camells dels Reis d’Orient, i torrons, neules i tres copes de cava, vi o moscatell pels Reis, com a agraïment.

Scroll to top