Els Camells dels Reis Mags

Camells dels Reis d'Orient

Els Camells són els animals que acompanyen els Reis Mags des de l’Orient. Vols saber per què els Reis van triar aquests animals?

El viatge que fan els Reis Mags des d’Orient és molt llarg i transcorre per zones molt àrides, algunes completament desèrtiques, per la qual cosa necessiten un animal que no begui massa aigua.

A més, els Reis van molt carregats amb tots els regals que porten per als nens i nenes, per això necessiten comptar amb uns animals molt resistents i amb una gran capacitat de càrrega.

Els camells i l’aigua

A l’hivern els camells poden estar molt temps sense beure aigua, sense risc de deshidratar-se: poden estar entre cinc i vuit dies sense que necessitin abeurar i també poden recórrer fins a 160 quilòmetres sense beure aigua.

Camells bevent aigua
Camells bevent aigua

Un dels motius pels quals poden estar tant de temps sense beure aigua és que els camells pràcticament no suen, ni tan sols a temperatures extremes properes als 50 graus.

Encara que un camell pugui estar molt de temps sense beure, cal tenir en compte que quan està assedegat és capaç de beure de cop fins a 135 litres d’aigua en només 13 minuts.

Òbviament, els Reis d’Orient procuren que no els falti de res als seus camells i els donen aigua i aliments cada vegada que ho necessiten, per tenir-los ben cuidats.

Els camells com a animal de càrrega

Una altra de les característiques més destacades dels camells és que són uns grans animals de càrrega, pesen de 500 a 700 quilos i són capaços de transportar càrregues de fins a 260 kg. Ideals perquè els Reis Mags i els seus camells puguin transportar una gran quantitat de regals per a totes les edats.

Scroll to top