El Tortell de Reis Ă©s un pastĂs tĂpic de la cuina catalana en forma d’anella, fet de pasta de full o d’alguna altra mena, i farcit de massapĂ , que porta fruita confitada, pinyons i sucre llustre al damunt, i estĂ decorat amb una corona daurada de cartĂł al centre del pastĂs. En els darrers temps tambĂ© s’han popularitzat els Tortells de Reis farcits de xocolata, nata o crema, entre d’altres.
La mida estĂ ndard Ă©s d’uns 50 centĂmetres de diĂ metre i en surten unes 8 racions, tot i que actualment se’n fan de moltes mides.
És costum de menjar-lo el 6 de gener, per celebrar el Dia de Reis, aquest tortell conté dues sorpreses amagades: una fava seca i una figureta (normalment d’un dels Reis). Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros és coronat, mentre que qui troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.