Tortell de Reis

Tortell de Reis amb corona

El Tortell de Reis Ă©s un pastĂ­s tĂ­pic de la cuina catalana en forma d’anella, fet de pasta de full o d’alguna altra mena, i farcit de massapĂ , que porta fruita confitada, pinyons i sucre llustre al damunt, i estĂ  decorat amb una corona daurada de cartĂł al centre del pastĂ­s. En els darrers temps tambĂ© s’han popularitzat els Tortells de Reis farcits de xocolata, nata o crema, entre d’altres.

La mida estàndard és d’uns 50 centímetres de diàmetre i en surten unes 8 racions, tot i que actualment se’n fan de moltes mides.

És costum de menjar-lo el 6 de gener, per celebrar el Dia de Reis, aquest tortell conté dues sorpreses amagades: una fava seca i una figureta (normalment d’un dels Reis). Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros és coronat, mentre que qui troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.

Vegeu també:

Share
Scroll to top