Dia 48, 2585 quilòmetres: Creuem l’estret del Bòsfor

Avui és 14 de novembre, som a 53 dies de la diada de Reis, ja hem recorregut 2585 quilòmetres en aquests 48 dies de viatge i hem creuat l’estret del Bòsfor.

Estret del BòsforL’estret del Bòsfor connecta la mar de Màrmara amb la mar Negra i separa la part europea de Turquia (la Rumèlia) de la part asiàtica (l’Anatòlia) o, dit d’una altra manera, és el punt que separa orient i occident. Fa 30 km de llarg, amb una amplada màxima de 3,7 km a la boca nord, i una de mínima de 750 metres i la seva fondària oscil·la entre els 36 i els 124 metres al mig del corrent.

Al voltant de l’estret del Bòsfor hi viuen més de 13 milions de persones, ja que la ciutat d’Istanbul s’hi estén a les dues ribes i aquesta és precisament la ciutat més gran de Turquia, i també la més important cultural i econòmicament, tot i que la capital del país és Ankara. La ciutat era coneguda amb el nom de Constantinoble en honor a l’emperador romà Constantí el Gran que va fundar la ciutat, no va ser fins el 28 de març de 1930 que la ciutat va ser anomenada Istanbul oficialment.

Avui ha estat un dia llarg, publiquem aquest article en els darrers minuts del 14 de novembre, ara ens retirem a descansar que encara hi ha més de mig viatge per davant!


Referències: Bòsfor (Viquipèdia), el Bòsfor (enciclopèdia.cat), Istanbul (Viquipèdia). Crèdit fotogràfic: La fotografia aèria de l’estret del Bòsfor ha estat creada per la NASA i està publicada a Wikimedia Commons sota domini públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to top