viatge-reis-72-zagreb

Dia 72, 3905 quilòmetres: Arribem a Zagreb

Avui és 8 de desembre, duem 72 dies de viatge, queden 29 dies pel dia de Reis, hem recorregut 3905 quilòmetres i ja hem arribat a Zagreb.

La ciutat de Zagreb és l’actual capital de Croàcia, i està formada a partir de dos turons medievals, Gradec i Kaptol. Al turó de Kaptol el rei Ladislau I d’Hongria hi va fundar un bisbat, mentre que al turó del costat, Gradec, s’hi va desenvolupar una comunitat eclesiàstica independent. Durant els segles XIV i XV, les dues comunitats rivalitzaven tant en l’economia com en la política i només treballaven conjuntament en el camp del comerç. Però finalment a principis del segle XVII es van fusionar en una sola comunitat, Zagreb. En l’actualitat aquests dos turons formen el centre cultural de la ciutat moderna de Zagreb. Tot i així, se sap que al neolític la zona ja estava habitada.

Zagreb de nitAvui dia, a més de ser la capital de Croàcia, a Zagreb hi ha la seu del govern i de la majoria de ministeris, també és la ciutat més gran del país i l’única amb una àrea metropolitana de més d’un milió de persones. A més també s’hi concentren la majoria d’institucions industrials, científiques i de recerca i la seva tradició industrial li dóna una posició de lideratge econòmic.

Aprofitem l’avinentesa per recordar-vos que avui és el dia de la Puríssima, i que teniu els darrers moments del dia per posar el Tió de Nadal i començar a alimentar-lo, si encara no ho heu fet…


Referència: Zagreb (Viquipèdia). Crèdit fotogràfic: La imatge de Zagreb de nit és de l’usuari Souvaroff i està publicada a Wikimedia Commons sota una llicència CC BY-SA 3.0.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *