Dia 12, 605 quilòmetres: Creuem el Riu Tigris

Avui és 9 d’octubre, som a 89 dies del dia de Reis, duem 12 dies de viatge, 605 quilòmetres recorreguts i ja hem creuat el Riu Tigris. A l’article d’avui us parlem d’aquest gran riu i d’algunes curiositats sobre els nostres camells.

CamellAquests primers dies de viatge els hem transcorregut per zones molt àrides, desèrtiques, sens dubte un dels trams més durs d’aquest llarg viatge, per sort encara portem pocs dies de trajecte i els hem afrontat amb molta energia. També volem recordar que tenim els millors companys per anar pel desert: els nostres camells! Sabíeu que els camells poden viatjar fins a 160 quilòmetres sense beure aigua? A més, els camells gairebé no suen, ni tan sols a temperatures extremes de prop de 50 graus, això els permet de conservar els líquids durant molt de temps. Això sí, un camell assedegat és capaç de beure’s de cop 135 litres d’aigua en només 13 minuts! Nosaltres procurem que no els falti de res i els donem aigua i aliments cada dia. Una de les característiques més destacades dels camells és que són uns grans animals de càrrega, pesen de 500 a 700 quilos i són capaços de transportar càrregues de fins a 260 kg! Per tots aquests motius els vam escollir com el nostre mitjà de transport per portar-vos els vostres presents des de terres tant llunyanes.

Riu TigrisCom dèiem al principi de l’article ja hem creuat el Riu Tigris i hem entrat a l’antiga Mesopotàmia, una terra més fèrtil i molt més agradable de transitar que el tram de viatge que hem recorregut fins ara. El Riu Tigris té el seu naixement a les muntanyes del Taure i amb una longitud de 1900 km s’acaba ajuntant amb el Riu Èufrates, on canvien el seu nom pel de Xatt al-Arab, fins que desemboca al golf Pèrsic. Antigament moltes de les grans ciutats mesopotàmiques es situaven a prop d’aquest riu, encara ara hi ha algunes ciutats importants, com Bagdad, Bàssora o Tikrit, el nom de la qual deriva del nom del riu. Tigris significa “el ràpid”, aquest nom ve de l’antic persa. Aquest riu també havia estat una gran via de comunicació i transport, ja que fins a Bagdad és navegable per embarcacions de poc calat, però riu amunt ja només és accessible per barcasses o rais. Durant el segle XX les carreteres i el ferrocarril han fet que el transport fluvial pel Tigris perdés importància.

En uns dies tornarem a escriure al blog del Viatge dels Reis d’Orient per explicar-vos com va el viatge i aprofitem que avui és 9 d’octubre per felicitar a tots els valencians i valencianes per la Diada Nacional del País Valencià!


Referències: Camell d’Aràbia (National Geographic), Camell (ZooWebPlus), Tigris (Viquipèdia), Xatt al-Arab (Viquipèdia). Crèdits fotogràfics: La fotografia del camell és de John O’Neill, publicada originalment a la Wikipedia amb una llicència CC BY-SA 3.0, la fotografia del Riu Tigris és de Bjørn Christian Tørrissen, publicada originalment a la Wikipedia amb una llicència CC BY-SA 3.0.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to top