Dia 23, 1211 quilòmetres: Creuem el Riu Eufrates

Avui és 20 d’octubre, som a 78 dies de la diada de Reis, ja hem recorregut 1211 quilòmetres en aquests 23 dies de viatge i hem creuat el Riu Eufrates.

Aquesta etapa que hem recorregut des de l’anterior article, en el que vam creuar el riu Tigris, fins avui al riu Eufrates, ha estat més plàcida que l’anterior. I és que entre aquests dos grans rius hi ha l’antiga Mesopotàmia, que precisament la paraula és d’origen grec i vol dir “entre dos rius”. Aquesta és una terra fèrtil, d’una gran riquesa agrícola i en una situació geogràfica molt bona. Sempre era desitjada pels pobles nòmades que s’hi volien establir, com per exemple gutis, cassites o arameus. Més tard diferents imperis van dominar la Mesopotàmia, com per exemple els babilonis, els perses o els romans. Se sap que des de molt antic els habitants d’aquesta zona eren molt hàbils amb el càlcul, que van aplicar al comerç, també van destacar en la literatura o l’escultura. I van tenir una gran influència cultural sobre les altres civilitzacions de l’època.

Riu Eufrates

Pel que fa a l’Eufrates, és un riu d’una gran importància, com el Tigris, on també s’hi van establir algunes ciutats importants a les seves ribes, com Sippar, Nippur i Èridu. La seva longitud és de 2780 quilòmetres i té un cabal molt important. El seu naixement és prop de la ciutat de Keban, fruit de la confluència dels rius Murad Su i Kara Su. La història de l’Eufrates està lligada íntimament amb el desenvolupament de la civilització Sumèria, al voltant del quart mil·lenni aC.


Referències: Eufrates (Viquipèdia) i Mesopotàmia (Viquipèdia). Crèdits fotogràfics: La fotografia del Riu Eufrates és del sergent James McCauley, publicada a Wikimedia Commons i es troba sota domini públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to top